Sudoku


Version 4.4   2008-09-07

Några större ändringar i version 4.4: korrigering vid felaktiga sudoku, så att inte två lika siffror kan sättas i en grupp; ändrat ordning på grupper, så att boxar söks igenom före rader och kolumner; ny metod för dold singel, som först söker efter box/rad/kolumn med bara en cell kvar; snabbare djuptest (Ariadnes tråd); utskrift i textfönstret även av kandidater; tangentkommandon: u/U ('Ångra' en gång/fem gånger, Undo), r/R ('Gör om' en gång/fem gånger, Redo), s/S ('Lös' en gång/obegränsat), RETUR (sätt eller lös en cell med singel).

"Spara" lägger till spelplanen sist i en textfil. "Läs in" läser från textfönstret längst ned (eller från utskriftsfönstret om läsfönstret är tomt). Siffror tolkas som givna, och '.', '_' och '0' som tomma celler. "Skriv senare" lagrar bilden i minnet tills man väljer "Skriv ut". På så sätt kan man skriva ut upp till sex spelplaner samtidigt på en A4-sida.
Om du har problem att spara eller skriva ut p.g.a. webbläsarens säkerhetsrestriktioner, rekommenderar jag att köra programmet som en självständig java-applikation (spara jar-filen, utvidga med "jar xf sudoku.jar" eller annat program, se till att java är installerat och skriv "java Sudoku" i kommandotolken).

© Mats Anderbok  2008
Free counter and web stats Senast ändrad 2008-09-07.